WORKSHOP HANS

Tijdens deze workshop leer je portretfoto’s maken van een speciaal voor Fotoscholing ingehuurd professioneel fotograaf met ruim 30 jaar fotografie ervaring. Zo fotografeerde hij diverse bekende Nederlanders en wordt zijn werk met enige regelmaat gepubliceerd:

“In deze workshop wil ik een aantal aspecten van het maken van portretten behandelen. Aan de orde komen verschillende verlichtingstechnieken: studioverlichting, maar ook het naar de hand zetten van bestaand licht.

Ik ga in op een stuk techniek: Welk licht is bruikbaar? Welke objectieven zijn het meest geschikt voor portretten? Daarnaast bespreek ik de verschillen tussen het werken met modellen aan de ene kant en bijvoorbeeld het maken van een journalistiek portret waar je over het algemeen met mensen van doen hebt die niet gewend zijn om te poseren.

Na tips omtrent contact maken met en het aansturen van het model ga je zelf aan de slag. In duo’s ga je eerst van elkaar een portret maken, daarna van het aanwezige model. We gaan proberen om iets kenmerkends van de gefotografeerde vast te leggen.

Verder is er het één en ander aan verlichtingsapparatuur beschikbaar waarbij ik technische ondersteuning zal geven omtrent de werking van de lampen, de verschillende reflectoren, paraplu’s en softbox.